درمان با ليزر کيست و سينوس مويي يا پيلونيدال


سينوس مويي (موئي) يا همان کيست پيلونيدال يا همان کيست مويي بيماري شايع اي در بين عموم مي باشد. ناحيه انتهاي ستون فقرات يا دنبالچه بوده وبا ترشح چرکي مزمن که گاهي همراه با خون است مي باشد ويا به عبارتي يک حفره عفوني در گودي کمر، يعني تقريبا در پايين ترين قسمت ستون فقرات مي باشد.  و اين ترشحات گاهگاهي است و از سوراخهاي منفرد يا متعدد در خط وسط بيرون ميريزد.گاهي اين سوراخها بسته شده و ترشحات داخل کيست جمع ميشود اين کيست معمولا به صورت يک منفذ پوستي کوچک نمايان شده؛ گاهي چيزي بيش از يک فرورفتگي حاوي چند موي پيچيده نيست.


 


علل ايجاد کيست مويي (سينوس مويي يا پيلونيدال)


در مورد علت بيماري سينوس مويي همواره از برگشت مو بداخل ذکر ميگرديد اما مطالعات نشان ميدهد حتما زمينه ژنتيک جهت بروز بيماري لازم است وگاها بيماري در چند فرزند يک خانواده يا پدر و فرزند مشاهده مي گردد.  به دليل افزايش کارهاي نشسته و تغيير نحوه لباس پوشيدن مردم(استفاده از لباس هاي تنگ و حاوي الياف مصنوعي) و گسترش چاقي، شيوع اين بيماري به نحو انفجاري در حال گسترش است. اين بيماري که مردان را بيش از ن گرفتار مي کند؛ اغلب براي اولين بار در دوران بلوغ و هنگاهي که رشد مو و فعاليت غدد چربي افزايش مي يابد؛ بروز مي کند. اين عارضه در افراد چاق، پرمو، کساني که زياد عرق مي کنند، کارهاي نشسته دارند يا لباس هاي تنگ مي پوشند، بيشتر ديده مي شود.


 


 نشانه هاي کيست مويي


معمولا کيست پيلونيدال تا زماني که به صورت حاد دچار عفونت نشده باشد؛ نشانه اي ندارد. در اين حالت، تنها تظاهر بيماري، وجود حفره اي زير پوستي در فاصله دو باسن و کمي بالاتر از مقعد است که ممکن است اندازه اي به قطر يک تا چند سانتي متر داشته باشد؛ حاوي مقاديري مو باشد و توسط چند سوراخ ريز به سطح پوست راه داشته باشد. در اين وضعيت، تنها در معاينه، سوراخهاي ريز پوست در فاصله بين دو باسن قابل مشاهده است.


 


علايم‌ شايع‌ سينوس مويي


در صورت‌ عفونت‌ نکردن کيست، علامتي وجود‌ ندارد. با ايجاد عفونت،‌ علايم‌ زير بروز مي‌کنند: ورم، درد، قرمزي‌ و احساس‌ درد با لمس‌ تب‌ و لرز ترشح‌ چرک‌ درد موقع نشستن اگر هنگام‌ نشستن‌ احساس‌ ناراحتي‌ مي‌کنيد، يک‌ بالش‌ مخصوص‌ در محل‌ نشستن‌ خود قرار دهيد.


 


درمان ، معالجه و جراحي سينوس موئي با ليزر


در هر صورت درمان اين بيماري در هر مرحله، جراحي مي باشد،به هيچ وجه درمان دارويي در سينوس مويي هيچ گونه جايگاهي نداشته مگر به عنوان کار کمکي، که جراحي انجام شده و يا قبل از اينکه جراحي انجام شود براي آمادگي قبلي بيمار آنتي بيوتيک و بعد از عمل هم آنتي بيوتيک داده مي شود ولي خود آنتي بيوتيک به عنوان درمان قطعي به هيچ وجه کاربرد ندارد. حتماً بايد درمان جراحي صورت بگيرد همان طوري که از صدها سال پيش عمل جراحي با روش برداشتن توده و دوختن زخم حاصل صورت مي گرفت، اما در کل با توجه به تجربه کلي به دست آمده، اگر بافت بعد از اينکه برداشته شد محل آن بخيه شود به طور قطع به يقين بافت پوست سريع تر از پايين جوش خورده و کيست دوباره عود مي کند. در حال حاضر قطعي ترين راه برداشتن کيست و باز گذاشتن حفره مي باشد که بيمار روزانه آن قسمت را شسته و به تدريج آن بافت ترميم و پر مي شود.


 


سينوس مويي يا پيلونيدال عود شده


در مواردي كه در طي عمل جراحي بافت كيست بطور كامل برداشته نميشود و يا در عملهايي كه بعد عمل جهت بهبود سريعتر زخم بخيه ميشود و يا اينكه بعد جراحي موهاي ناحيه با ليزر از بين برده نميشوند احتمال عود بيماري  وجود دارد در روشهاي قديم درمان سينوس عود شده يك جراحي به مراتب وسيعتر و عميق تر ميباشد در صورتيكه ميتوان براحتي و با سوزاندن ريشه موهاي موجود در ناحيه عمل جراحي احتمال جراحي مجدد تا 90? كاهش مي يابد لذا بهترين روش جهت درمان موارد عود بيماري در مرحله اول استفاده از ليزرهاي سوزاننده مو ميباشد


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فانوس وکتور وبلاگ یک رتبه پیکور Bob سالن های صدر و چمران Alex کابینت استیل صنعتی بلاگ سون